Izjava o privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik Internet stranice www.hentex.hr („Internet stranica“). Stvorili smo ovu Izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj Internet stranici.

Molimo Vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić se u skladu s Uredbom (EU) br. 2016/679 obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić cijeni i štiti Vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam dobrovoljno dostavite. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj stranci na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Registracija

Kako bi se napravila rezervacija ovoj Internet stranici, korisnik mora obaviti registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se kupcu osigurala olakšana slijedeća kupnja (kupac ne mora ponovno unositi svoje podatke).

Slanje upita

Kako bi se napravio upit na ovoj Internet stranici, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj Internet stranici.

IP adrese

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali Internet stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane uz bilo kakve osobne podatke uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca.

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podacima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom.

Linkovi

Ova Internet stranica sadrži linkove na druge Internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim Internet stranicama. Naše korisnike potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na Internet stranici www.hentex.hr

Newsletter

Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, bit će zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje posebnog newslettera. Na Internet stranicama hentex.hr (www.hentex.hr) korisnik ima mogućnost prijaviti se na našu mailing listu. Prijavom na mailing listu korisnik daje suglasnost da se njegova e-mail adresa koristi u obradi osobnih podataka. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić upotrebljava osobne podatke isključivo za slanje personaliziranih newslettera. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić pregledava prethodne kupovine registriranih korisnika i šalje im personalizirane newslettere. Zbog potrebe usklađivanja poslovanja s Uredbom (EU) br. 2016/679 potrebno je izvršiti novu prijavu na našu mailing listu kako bi mogli dobivati personalizirane newslettere; korisnik prijavom na mailing listu daje suglasnost za obradu danih osobnih podataka. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti s personaliziranog newslettera. Nakon odjave, ne šaljemo više personalizirane newslettere. Odjava je moguća bilo kad i besplatna je. Korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze mailing liste. Zahtjev se može predati osobno, poštom ili e-mailom na: webshop@hentex.hr

Sigurnost

Ova internet stranica poduzima apsolutno sve dostupne mjere kako bi zaštitila podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ove internet stranice zaštićeno je on-line i off-line. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka) ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na webu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i off-line. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, je ograničen. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našoj internet stranici možete poslati e-mail na: webshop@hentex.hr

Posebna ponuda

Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija u svakom trenutku.

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na hentex.hr Internet stranici ili slanjem e-maila na adresu webshop@hentex.hr

Obavijesti o promjenama

U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici naše Internet stranice kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo, načina na koji ih koristimo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić s registriranim sjedištem u ulici Psunjska 14a, Osijek, je voditelj obrade Vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom
osobom.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, e-mail adresa

Svrha prikupljanja podataka

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić koristi prikupljene podatke za obradu Vaše narudžbe ili zamjene. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić će prikupiti osobne podatke i informacije o povijesti kupca kada kupite proizvod kod nas te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz Vaš proizvod.

Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić prikuplja osobne podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružili podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s Vašim interesima.

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

1) Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti sa pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.

2) Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima na internetskim stranicama Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić

3) Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.

4) Podatke na uvid ima Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić koji  održava i unosi novosti u sustav tj. na Internet trgovini: hentex.hr (www.hentex.hr),

5) Podatke imaju na uvid i posrednici u plaćanju: CorvusPay (samo kupaca koji plaćanju putem njihovih platformi)

Koliko dugo zadržavamo Vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah u potpunosti obrisani.

Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno brišu ili se uništavaju na siguran način.

Internet trgovina

Pristup Internet trgovini hentex.hr (www.hentex.hr) moguć je sa ili bez registracije.

Prilikom registracije fizičke osobe na stranici hentex.hr (www.hentex.hr) od Vas tražimo određene osobne podatke kao što su ime i prezime, email adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti. Pri registraciji kupac pristupa svojoj bazi na Internet trgovini.

Pri kupovini na stranicama hentex.hr (www.hentex.hr), bez registracije prikupljamo samo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

Korisnik naše Internet stranice može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može, no i ne mora koristiti pogodnosti naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti provedena.

Podaci koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru Internet trgovine, te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju slanjem zahtjeva za brisanje Vašeg korisničkog računana mail adresu webshop@hentex.hr. Našim korisnicima preporučamo da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika, mala slova i broj kako bi sama lozinka bila što teža za ‘probijanje’. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Vi kao korisnik možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu, no ti podaci nisu na našim serverima niti unutar našeg softwarea. Savjetujemo vas da pročitate kako te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu Vaših podataka kako biste u potpunosti bili upoznati sa svime.

Gdje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

– podaci o korisniku kao kupcu: na stranicama Internet trgovine koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu

– na lokalnim računalima unutar tvrtke Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić zaposlenika kojima su oni nužni za obradu narudžbe.

Pristup i izmjena podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na Internet stranici gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na Internet stranici bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programa s odmakom od 24 sata.

Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić ima pohranjene slanjem upita na email adresu webshop@hentex.hr

Povratnu informaciju na Vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu webshop@hentex.hr i podaci će biti brisani bez odgode osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava.

Povratnu informaciju na Vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ukoliko unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni nam se obratiti na email adresu webshop@hentex.hr

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić pohranjuje podatke unutar Hrvatske.

Izjavu o privatnosti, Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama hentex.hr Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne

koristi Internet trgovinu tvrtke Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić . Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici Internet trgovine tvrtke Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić Nastavak upotrebe naše Internet stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s kolačićima

Kolačić (cookie) je podatak koji Internet stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava Internet stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje, sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva.

Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama Vašeg računala. Pristupom na samu stranicu vidjet ćete obavijest o korištenju kolačića koji prikupljaju ove podatke te pritiskom na polje „Slažem se“ dajete nam privolu za prikupljanje tih podataka. Ukoliko na stranicama ne dozvolite privolu, ti podaci neće biti prikupljani, pohranjivani ni obrađivani.

Kolačići mogu biti Session cookies – pohranjuju se na računalu i brišu se odmah nakon zatvaranja preglednika, a omogućuju stranici prikupljanje privremenih podataka poput košarice za kupnju ili komentara.

Persistent cookies – ostaju u računalu i nakon zatvaranja preglednika ili gašenja računala, ali obično imaju rok trajnosti. Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić koristi kolačiće takvog tipa kako bi olakšao pristup korisnicima što je vidljivo u situacijama kada se korisnik vraća na stranice Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić i odmah je ulogiran na iste što govori da pohranjuju korisničko ime i lozinku.

Kolačići od prve strane koji dolaze sa Internet stranice koju ste posjetili mogu biti privremeni i stalni. Takvi kolačići omogućuju internet stranici da sprema podatke koji se koriste kada korisnik ponovo posjeti stranicu. Kolačići s treće strane su kolačići koji dolaze s vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics, AdWords, itd…).

Ti kolačići postavljeni su od strane Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić Internet trgovine i služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i u marketinške svrhe. U postavkama pretraživača možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti, a koje odbiti. Mjesto uređivanja postavki ovise o vrsti pretraživača, a može se naći prilikom pretraživanja Help ili pomoć datoteke. Ukoliko odlučite da ne želite prihvaćati kolačiće s web stranice, postoji mogućnost da nećete moći koristiti određene funkcije na našoj  nternet stranici.

Stilario, obrt za proizvodnju i trgovinu, vl. Jelena Novačić

Psunjska 14a

31000 Osijek

OIB 61261292788

Matični broj obrta: 98791079

Tel: 095-3744-858

Email: webshop@hentex.hr